Drink deze wijn gerust als belevenis (Decanteren!) op zich of reserveer hem voor speciale, rijkelijke gerechten. Gegrild en gerijpt vlees van Rubia Galega of Wagyu bijvoorbeeld, een variatie van sterke kazen, Lamscarré met wintergroentjes of een lekker everzwijnengebraad.
Mild Mediterraans klimaat met droge, warme zomers en zachte maar natte winters. De ligging tussen de bergen en de Oceaan bepaalt sterk het klimaat en zorgt voor voldoende neerslag en afkoeling. (Koele nachten in de zomer.) Ook de nabijgelegen Maipo rivier zorgt voor afvlakking van pieken in de temperatuur.
Wijngaarden aan de voet van de bergen. Kustregio van Maipo Valley. Ondergrond met graniet en lagen van klei en leem.
Mix van 6 variëteiten worden met de hand geplukt in de laatste week van april: 42% Cabernet Sauvignon, 35% Syrah, 4% Malbec en 9% Cabernet Franc worden ongeveer twee weken eerder geoogst dan de Carmenère (8%) en Petit Verdot (2%). Koude maceratie gedurende 10 dagen in roestvrijstalen tanks op 8°. Fermentatie door toevoeging van geselecteerde gisten op 27-28°. 100% opgevoed op Franse eiken vaten (Waarvan 50% nieuw en 50% 2e jaar vaten) gedurende minstens 12 maanden. Daarna wordt de wijn gebotteld en kan hij nog jaren verder rijpen op de fles.
Jaartal: | 2018 |
Brand: | Viña Chocalan |
Titel: | Vitrum |
Druivensoort: | 42% Cabernet Sauvignon, 35% Syrah, 4% Malbec en 9% Cabernet Franc |
Klass: | BLEND |
Streek: | Maipo Valley |
Land: | chili |
Kleur: | Tinto |
Alcohol: | 14.5 |
Ltr.: | 0.75 |