De wijn bestaat voor 100% uit Trepat. De wijn is via de traditionele methode gemaakt. De oogst vindt 's nachts plaats om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentatie te vermijden. De druiven worden snel naar de wijnmakerij vervoerd en gekoeld tot 15°C. Het zuiverste sap wordt verkregen door de druiven lichtjes te persen, waardoor het geen tanninematerialen bevat die zuurheid aan de wijn geven. Nadat het sap is gefilterd, worden gisten toegevoegd aan de basiswijn om het fermentatieproces te starten bij een constante temperatuur van 16°C en zo de primaire aroma's te behouden. Voor de tweede gisting worden de flessen opgeslagen in ondergrondse kelders bij een constante temperatuur van 15 tot 17°C, waar de wijn in contact blijft met de droesem.
Deze cava wordt minimaal 12 maanden in de fles bewaard om de status van Cava de Guarda te bereiken. Na deze periode worden de sedimenten op natuurlijke wijze afgezet en verwijderd met een minimale verlies van wijn, tot slot voegt men een liqueur d'expédition toe om het uiteindelijke zoetheidsgehalte te bepalen.
Deze mousserende wijn heeft een aantrekkelijke lichte kersenrode kleur met fijne en aanhoudende bubbels. In de neus heeft het goede intensiteit en aroma's van rood fruit. In de mond is het fris, fruitig, aangenaam, met een goede structuur en gemiddelde intensiteit.
Jaartal: | |
Brand: | Villa Conchi |
Titel: | Cava Blush |
Druivensoort: | Trepat |
Klass: | |
Streek: | Penedés |
Land: | Spanje |
Kleur: | Rosé |
Alcohol: | 11.5 |
Ltr.: | 0.75 |