De afdronk is dan ook lang en uitdagend en voor een Garnacha onwaarschijnlijk verfijnd.
Deze fijne maar toch karaktervolle stijl Garnacha laat zich het best smaken bij een lekker stukje rood vlees, lamsvlees, kruidige stoofpotjes en medium gerijpte kazen.
- Klimaat
- Extreem continentaal microklimaat. De zomers kunnen droog en warm zijn en de winters dan weer erg koud. Door de grote hoogte kunnen de temperatuursverschillen hier wel extreem zijn. De hoogte zorgt ook voor voldoende en regelmatige neerslag.
- Ondergrond
- De Garnacha komt van één enkele wijngaard, La Loma, gelegen in Valdehorna (Zaragoza) op een hoogte van maar liefst 900 tot 1000m. Gelegen op de flanken van de Santa Cruz (2350m), de 2de hoogste berg van Aragon. Dry Farming en hand geplukte druiven.
- Vinificatie
- De druiven worden 's nachts of in de vroege morgen geplukt. De fermentatie wordt opgestart in grote houten vaten op omgeving eigen gisten. Gisting zonder verdere interventie. Daarna rijpt de wijn nog eens een klein jaar verder op een mix van gebruikte Franse eiken vaten.
Jaartal: |
2021 |
Brand: |
Bodegas Val de Horna |
Titel: |
El Chiquer - Vinos de Familia Ramón Reula - Ribera del Jiloca - 90 Points (Guia best Spanish wines) |
Druivensoort: |
100 % Very Old Garnacha |
Klass: |
Biologisch |
Streek: |
Ribera del Jiloca |
Land: |
Spanje |
Kleur: |
Tinto |
Alcohol: |
15.00 |
Ltr.: |
0.75 |