Deze vollere wijn doet het goed bij rijke gerechten met sterke mediterrane smaken, zoals gestoofd en gebraden vlees, stoofschotels op basis van tomaten, gerijpte kazen en olijven.
Selectief plukken helpt het fruit te concentreren en zorgt ervoor dat de Merlot een goede kleur en een onderscheidend karakter heeft. De druiven werden geoogst met een suikergehalte van 24-25 ° B, waarna het sap vijf dagen koud wordt geweekt op 10 ° C en 10 - 14 dagen op de schil wordt gefermenteerd, waardoor de temperatuur in de tank stijgt tot 28 *C. De wijn wordt vervolgens overgebracht naar een combinatie van 50% nieuwe, 30% 2e, 15% 3e en 5% 4e vaten van 225 l Franse eikenhouten. Daarna rijpt de wijn nog 18 maanden op fles.
Jaartal: | 2020 |
Brand: | Steenberg Vineyards |
Titel: | |
Druivensoort: | Merlot |
Klass: | |
Streek: | Constantia |
Land: | Zuid-Afrika |
Kleur: | Rood |
Alcohol: | 14.5 |
Ltr.: | 0.75 |