Klassieke vleesgerechten, Pasta's met vlees, pizza, verschillende salumi en zachte kazen.
Mediterraan klimaat met invloed van de omliggende Dolomieten en het Gardameer dat de warmte in de hitte van de zomer tempert en de koude in de winter verzacht. Dit zorgt voor een langere groei- en bloeitijd en verhoogt alzo de kwaliteit van de druiven.
De ondergrond van Castelrotto onderscheidt zich van de rest van Valpolicella (Kalksteen) door een dikke laag van zandsteen die veel fossiele materie bevat waardoor de wijnstok meer moeite moet doen om aan water te geraken en betere druiven verkregen worden.
Ook hier worden de druivelaars op de typische "Verona Pergola" manier opgehangen en begeleid. Wel minder strenge selectie als bij de Amarone. De wijn wordt ook op de klassieke manier gefermenteerd en ondergaat geen droging of 2e gisting. Fermentatie en maceratie gebeuren op inox. De wijn ondergaat achteraf geen houtrijping.
Jaartal: | 2022 |
Brand: | Paolo Cottini |
Titel: |
Valpolicella Classico
|
Druivensoort: | Corvina 60%, Corvinone 30%, Rondinella 10% |
Klass: |
|
Streek: | Veneto |
Land: | Italië |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 13 |
Ltr.: | 0.75 |