Sterk smakende vleesgerechten als geroosterd of gerijpt rundsvlees, lamsgerechten, filet van hinde of reebok en medium gerijpte kazen.
Mediterraan klimaat met invloed van de omliggende Dolomieten en het Gardameer dat de warmte in de hitte van de zomer tempert en de koude in de winter verzacht. Dit zorgt voor een langere groei- en bloeitijd en verhoogt alzo de kwaliteit van de druiven.
De ondergrond van Castelrotto onderscheidt zich van de rest van Valpolicella (Kalksteen) door een dikke laag van zandsteen die veel fossiele materie bevat waardoor de wijnstok meer moeite moet doen om aan water te geraken en betere druiven verkregen worden.
Ophangsysteem is hetzelfde als bij de Amarone. (Verona Pergola) Hand geplukte druiven en strenge selectie alvorens zachte persing. Klassieke fermentatie op inox waarna de klassieke Valpolicella een 2e gisting ondergaat door toevoeging van de most van de Amarone. Daarna rust de wijn nog 15 maanden op grote fusten van 3000 liter. Na 6 maanden rust op de fles op de markt gebracht.
Jaartal: | 2019 |
Brand: | Paolo Cottini |
Titel: |
Valpolicella Classico RIPASSO Superiore
|
Druivensoort: | Corvina 60%, Corvinone 30%, Rondinella 10% |
Klass: |
|
Streek: | Veneto |
Land: | Italië |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 14 |
Ltr.: | 0.75 |