Heerlijk bij gegrild of geroosterd rood vlees, zuiderse stoofpotjes, lamsvlees en medium gerijpte kazen.
Het klimaat is typisch voor het centrum van Sicilië en is heet en droog, vooral tijdens het groeiseizoen. Door de hoogte kan het 's nachts en in de winter sterk afkoelen wat het rijpen van de druiven ten goede komt. Zowel aroma's als structuur van de wijn hebben hier baat bij.
Wijngaard in Caltanissetta op 580m hoogte. Bodem met kalk en klei.
100% Nero D’Avola maar heet Nero d’Altura (hoogte) daar de wijngaarden zich 600 meter boven de zeespiegel bevinden. Gisting gebeurt in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 8 tot 10 dagen bij 26 tot 28°C. De wijn wordt in roestvrij stalen tanks bewaart bij een gecontroleerde temperatuur 15 tot 18°C. Rijping gedurende negen maanden in houten vaten.
Jaartal: | 2021 |
Brand: | Tenuto Lombardo |
Titel: | Nero d'Altura |
Druivensoort: | Nero d'Altura Nero d'Avola 100% |
Klass: | Denominazione di Origine Controllata |
Streek: | Sicilië |
Land: | Italië |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 14.50 |
Ltr.: | 0.75 |