Staat als buitengewone smaakervaring absoluut op zich maar is ook een edele en heerlijke begeleider bij smaakvolle vleesgerechten als gerijpte entrecôte, Rosbief, lamskroon en verfijnde wildbereidingen als hindefilet of tournedos van reebok eventueel begeleidt door wat overheerlijke truffel. Ook bij stevige kazen als Fontina, Taleggio en Castelmagno is hij niet te versmaden.
Het klimaat van Barbaresco is geclassificeerd als warm en gematigd met regelmatig en soms veel neerslag. Zelfs in de droogste maanden valt er geregeld regen. Zowel de bergen als de Middellandse zee drukken hun stempel op de streek.
Zuid-West georiënteerde wijngaard op 250 à 300m hoogte, gedomineerd door kalksteen en met een goede aanwezigheid van klei. Het geeft de wijn zijn mooie structuur en bewaarkracht. Eén van de allerbeste wijngaarden van Barbaresco.
De druiven worden met de grootste zorg met de hand geplukt en gesorteerd. Lange maceratie gedurende 18-20 dagen in roestvrij stalen tanks. Fermentatie met regelmatig overpompen van het sap onder een temperatuur van 28-30° C. Rijping gebeurt eerst gedurende 12 maanden in Slavisch eiken vaten van 50 hectoliter. Daarna volgt nog een afwerking op kleinere barriques van 20 hectoliter. 2 jaar na de oogst wordt de wijn gebotteld en nog 7-8 maanden in de kelders bewaard alvorens hij op de markt verschijnt
Jaartal: | 2019 |
Brand: | Musso Valter |
Titel: |
Barbaresco Docg
|
Druivensoort: | Nebbiolo |
Klass: | Rio sordo 94pts wine enthusiast |
Streek: | Piemonte |
Land: | Italie |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 14,5 |
Ltr.: | 0.75 |