Warme droge zomers en relatief milde winters met voldoende neerslag. De nabij gelegen bergen zorgen voor afkoeling 's nachts.
Leem-klei met een beetje kalk.
60% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Merlot en 10% Cabernet. Worden apart geoogst en gevinifieerd. Fermentatie gebeurt op 25° in inox tanks. Maceratie op de pelletjes gedurende 15 dagen waarbij de wijn dagelijks een paar keer wordt overgepompt. 12 maanden rijping op Sloveense eik en 24 maanden op de fles.
Jaartal: | 2018 |
Brand: | Le Cimate |
Titel: | Montefalco Rosso Doc |
Druivensoort: | 60% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon |
Klass: | |
Streek: | Umbrië |
Land: | Italië |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 14,5 |
Ltr.: | 0.75 |