Mooi evenwicht tussen fruit verkregen door Chardonnay en Cabernet Franc waarbij de Chenin voor een heerlijk toetsje citrus zorgt.
Het is natuurlijk in de eerste plaats een verfijnd aperitief dat zich als geen ander met een lekkere oester laat smaken maar smaakt ook zeker bij een traditionele geitenkaas of een Saint Maure de Touraine en evenzeer als digestief bij een citroentaartje.
- Klimaat
- De Loire wordt hier het meest bepaald door een zeeklimaat. Met warme, zonnige zomers en koude winters met neerslag het ganse jaar door.
- Ondergrond
- Bodem met een onderlaag die bestaat uit een tufsteen uit het Turoon Dit tijdperk is genoemd naar een specifieke kalksteen die een bepaalde geologische tijdsnede typeert. Ook de stad Tours werd hier naar vernoemd. De regio strekt zich uit van de regio Anjou over Saumur tot Vouvray toe naargelang de wijngaard bedekt met zandsteen en graniet, klei of silex.
- Vinificatie
- De wijnen ondergaan eerst een klassieke fermentatie waarna eens de blend is gemaakt ze een prise de mousse krijgen door toevoeging van de liqueur de tirage. Hierdoor ondergaan ze net als bij champagne een 2de gisting op de fles zelf. De wijnen blijven zo'n 24 maanden sur lattes om hun parel te verfijnen.
Jaartal: |
|
Brand: |
Monmosseau |
Titel: |
Crémant de Loire - Brut |
Druivensoort: |
Chenin, Chardonnay, Cabernet franc, Orbois en Pinot Noir |
Klass: |
|
Streek: |
Loire |
Land: |
Frankrijk |
Kleur: |
Blanc |
Alcohol: |
12.50 |
Ltr.: |
0.75 |