In 1999 besloot José Miguel Arambarri uit La Rioja om het bedrijf van zijn voorouders opnieuw op te bouwen en zijn eerste wijngaard te planten. Binnen de kortste keren zouden er nog veel meer wijngaarden, wijnen en wijnhuizen zijn met de integratie van zijn zonen, José Miguel en Ricardo, met een duidelijk doel: de wijnmarkt innoveren.
Deze wijn bestaat uit Malvasia, Chardonnay en Viognier. La Jefa is een weerspiegeling van de vrouwen die door de eeuwen heen in de wijngaarden van Toro hebben gewerkt. Deze wijn is voornamelijk gemaakt van Malvasia en heeft 14 maanden op Frans eiken gerijpt. De wijnstokken zijn enorm oud en hebben een lage opbrengst. Alle druiven worden handmatig geoogst alvorens ze verder verwerkt worden.
Matsu vertegenwoordigt een uniek duurzaam biologisch wijnproject in de Spaanse Toro-regio. Toro, gelegen ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero, heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. Raúl Acha, de wijnmaker, heeft gezocht naar oude wijngaarden voor biologische wijnbouw. Tijdens zijn zoektocht stuitte hij zelfs op wijngaarden met wijnstokken van bijna 100 jaar oud.
Jaartal: | 2021 |
Brand: | Vintae |
Titel: | La Jefa |
Druivensoort: | Malvasia, Chardonnay, Viognier |
Klass: | Magnum |
Streek: | Toro |
Land: | Spanje |
Kleur: | Blanco |
Alcohol: | 12,5 |
Ltr.: | 1.5 |