Domein
Nugzar Ksovreli, van Kakheti Wine Company maakte de inconische Saperavi wijnen uit het Kakhetian gebied, vanaf de wijngaard die eigendom is van de Konchosvili familie. Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz was gefascineerd door de eeuwenoude Georgische technieken voor het maken van de wijn en raakte geïnspireerd om vanuit de Saperavi wijnen de Bedoba te creëren. de wijnkelders dateren terug naar 1533. Toen werden de traditionele Kakheti wijnen hier geproduceerd en verkocht. Het domein bevindt zich net ten noorden van de Alazani rivier en ligt op 400 meter boven de zeespiegel.
Expositie
Oogst
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens vindt fermentatie plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. Na 6 weken wordt de wijn gedeeltelijk in eiken vaten gedaan en een ander deel gaat in roestvrijstalen vaten voor malolactische gisting. De wijn is een samenstelling van verschillende rijpingsprocessen. Na het bottelen wordt de wijn nog 12 maanden in de fles bewaard voor verdere rijping.
Lekker bij
Jaartal: | 2022 | ||
Brand: | Kakheti COmpany | ||
Titel: | Wine of Georgia | ||
Druivensoort: | 100% Saperavi | ||
Klass: | Wine of Georgia | ||
Streek: | Kakheti | ||
Land: | Georgië | ||
Kleur: | Rood | ||
Alcohol: | 13 | Ltr.: | 0,75 l |