De beide druivensoorten zijn op dezelfde dag geoogst en daarna samen, in verhouding, geperst.
Voor het maken van deze mousserende wijn is de Méthode Cap Classique toegepast. Het sap werd verkregen door het persen van de hele trossen, waarna het beste sap geselecteerd werd voor deze wijn. Nadat het heldere sap 2 dagen gerust heeft wordt het in RVS tanks gedaan, waar de fermentatie plaatsvindt bij een temperatuur van 15°C. De tweede gisting vindt plaats in de fles, waarna de wijn 60 maanden op zijn bezinksel rust.
Een gouden perzik kleur in het glas. Het levendige bouquet heeft aroma's van kersen, blauwe bessen, amandel en specerijen. Een delicaat maar toch ook complex palet met overvloedige smaken van rode bes, geel steenfruit en hints van brioche. De wijn heeft een prachtige balans en een lange, zoutige finish.
De Pinot Noir zorgt voor aroma's van rood fruit en terrior, terwijl de Chardonnay de wijn zijn warme tonen van geel fruit geeft.
Jaartal: | |
Brand: | Graham Beck |
Titel: | MCC Brut |
Druivensoort: | Pinot Noir - Chardonnay |
Klass: | Zero Dosage Vintage |
Streek: | Robertson |
Land: | Zuid Afrika |
Kleur: | Wit |
Alcohol: | 12.5 |
Ltr.: | 0.75 |