Uitstekend met een verscheidenheid aan gerechten: zoals gerookte zalm, forel, aardbeien, op fruit gebaseerd desserts en donkere chocolade.
Het fruit voor deze wijn is met de hand geselecteerd van onze kalksteen rijke wijngaarden in Robertson. Deze wijngaarden hebben van nature een hoge concentratie kalk in de bodem wat zorgt voor een lage pH en hoge natuurlijke zuurgraad in de jonge basiswijn. Na het plukken wordt de hele tros met zachte hand geperst om het sap zo rustig mogelijk te onttrekken. Alleen het cuvée sap (premium quality) wordt geselecteerd voor de gisting. Voor additionele diepte in smaak en romige textuur van de cuvée wordt 50% vergist in 205L Piece Champenoise vaten. Na de gisting wordt de wijn 3 maanden op vat gerijpt en daarna selectief vermengd met andere percelen van de beste Chardonnay die vergist zijn op roestvrij staal. De basiswijn wordt voor de tweede gisting gebotteld.
Jaartal: | |
Brand: | Graham Beck |
Titel: | MCC Brut Magnum |
Druivensoort: | Chardonnay |
Klass: | Blanc de Blancs |
Streek: | Robertson |
Land: | Zuid Afrika |
Kleur: | Wit |
Alcohol: | 12 |
Ltr.: | 1.5 |