Deze wijn, is vernoemd naar de jongste wijnmaker van de familie maar een volwaardig lid van de familie. Hij staat dan ook afgebeeld op het etiket om zijn wijn te promoten en te laten zien dat alles aan deze rode Matsu El Picaro handwerk is. El Picaro is heerlijk bij rood vlees gerechten, kalfsvlees, bij de BBQ, gevogelte en lichte stoofschotels.
Hier een leuke video over El Picaro
Het klimaat is continentaal met hete, droge zomers. De winters zijn lang en droog. De regen beperkt zich tot een aantal dagen in de herfst.
IJzerrijke kalkrijke bodem van zand en kiezel.
Matsu El Picaro is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro, afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer dan 50 jaar oud. De oogst is volledig met de hand in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatsvindt in betonnen tanks bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden. El Picaro is een biologische en vegan wijn.
Jaartal: | 2023 |
Brand: | Vintae |
Titel: | El Picaro |
Druivensoort: | Tinto de Toro (Tempranillo) |
Klass: | |
Streek: | Toro |
Land: | Spanje |
Kleur: | Tinto |
Alcohol: | 14.5 |
Ltr.: | 0.75 |