Klassieke vleesgerechten en Franse keuken in het algemeen. Filet Pur met sausje, fijn wild als reebok en hinde, Coq au vin, Foie gras mi-cuit, varkenshaasje en kalfsvlees.
Klimaat:
Gematigd zeeklimaat met invloed van de vlakbij stromende rivieren. De Dordogne zorgt voor meer verkoeling terwijl langgerekte bossen de wijngaarden beschermen tegen koude oceaanlucht.
Ondergrond:
Zandige grindgronden met witte klei. Biologisch bewerkt en enkel ecologisch verantwoorde sproeistoffen. Aparte wijngaard met oude wijnstokken en ideale zon oriëntatie.
Vinificatie:
80% Merlot, 15% Cabernet Franc en 5% cabernet Sauvignon. Elk perceel krijgt een afzonderlijke fermentatie in betonnen kuipen met regelmatig overpompen. Na de Malolactische gisting rijpt de wijn 14 tot 16 maanden op een mix van nieuwe eik (24%), Vaten van 1 wijn (10%), vaten van 2 wijnen (12%),grote houten fusten en amforen (54%). Daarna volgt de assemblage en wordt de wijn gebotteld.
Jaartal: | 2019 |
Brand: | Château de La Commanderie |
Titel: | 'Cuvée Rubis' - Lalande de Pomerol |
Druivensoort: | Merlot - Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon |
Klass: | |
Streek: | Bordeaux |
Land: | Frankrijk |
Kleur: | Rouge |
Alcohol: | 14.5 |
Ltr.: | 0.75 |