Domein
Bij Cignomoro draait het heel bewust om de keuzes die ze maken en gemaakt hebben. Ze hebben bewust voor Puglia gekozen, bewust voor de wijngaarden en om daar hun wijnstokken te laten groeien. Ze kozen hiervoor omdat ze geloven dat de ze hier wijn kunnen maken die spreekt. De kracht van de zon, wind en zee zorgen ervoor dat elke slok uniek is. Ze kozen voor de “rode landen” tussen Manduria en Carosino. Met de nieuwste vinificatie technieken, zonder de waarde van een familie wijnmakerij te vergeten zorgen ze ervoor dat de wijnen van Cignomoro tot de beste van Puglia gerekend mogen worden. Omdat de natuur vaste tijden heeft die niet moeten worden gehaast, kiezen degenen die Cignomoro drinken iets dat duidelijk zegt wie ze zijn.
Expositie
Oogst
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt. Ontstelen, maceratie bij 28-30°C gedurende ongeveer 25 dagen, zachte persing en temperatuur gecontroleerd. Malolactische gisting in stalen tanks. Rijping in de fles: bijna 3 maanden.
Lekker bij
Een ideale begeleiding voor voorgerechten, eerste gangen, gemengde vis en gevogelte.
Jaartal: | 2021 | ||
Brand: | Cignomoro | ||
Titel: | Salento IGT | ||
Druivensoort: | 100% Susumaniello. | ||
Klass: | Salento IGT | ||
Streek: | Puglia | ||
Land: | Italië | ||
Kleur: | Rood | ||
Alcohol: | 14 | Ltr.: | 0,75 l |