Domein
In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne. Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen gemaakt in en rond Aÿ naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma's, te behouden.Gosset assembleert de beste Cru's van het district Marne (Grand Cru's en Premier Cru's), met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal (échelle des crus"). "
Expositie
Ambonnay, Avenay-Val-d'Or, Avize, Aÿ, Bouzy, Chigny-les-Roses, Cramant, Cuis, Trépail, Vertus, Verzenay, Villers-Marmery.
Oogst
Vinificatie
De dosage is 3 gram per liter. Na de degorgement gaan de flessen terug naar de kelders om minstens zes maanden te rusten, zodat de wijn de dosering harmonieus kan opnemen. Deze Champagne heeft een minimale rijping van 12 jaar in de kelders.
Lekker bij
Jaartal: | nvt | ||
Brand: | Champagne Gosset | ||
Titel: | Champagne AC | ||
Druivensoort: | 57% Chardonnay, 43% Pinot Noir. | ||
Klass: | Champagne AC | ||
Streek: | Champagne | ||
Land: | Frankrijk | ||
Kleur: | Wit | ||
Alcohol: | 12 | Ltr.: | 0,75 l |