Lekker levendige en frisse stijl eigen aan pure chardonnay Champagne. Droge en aangename smaak. Fijne stuivende en stimulerende prikkeling op de tong waarbij de speekselklieren worden geactiveerd. Ideaal als honger opwekkend aperitief.
Stijlvol aperitief dat zich veelzijdig aanpast aan een uitgebreid gamma van hapjes of amuse-gueule.
De Champagne heeft een maritiem klimaat met een grote invloed van de Atlantische Oceaan. Champagne’s noordelijke ligging maakt het klimaat nat en koud met onberekenbare seizoenen.
Een dikke laag van poreuze kalk met daarop een dunne diverse bodem met mergel, klei of zand.
100% Chardonnay. Klassieke Méthode Champenoise waarbij er eerst een gewone stille wijn wordt gemaakt die achteraf zijn parel krijgt d.m.v. een 2e gisting op de fles 'liqueur de tirage'. Na de 'prise de mousse' start de 'remuage' waarbij dode gistcellen tot in de nek van de fles zakken en worden verwijderd. Alvorens de Champagne zijn definitieve kurk krijgt wordt er nog een 'liqueur d'expédition' aan toegevoegd (in dit geval 'Brut') die de droogte van de Champagne bepaalt.
Jaartal: | |
Brand: | Champagne Charles Simon |
Titel: | Blanc de Blancs |
Druivensoort: | Chardonnay |
Klass: | |
Streek: | Champagne |
Land: | Frankrijk |
Kleur: | Blanc |
Alcohol: | 12 |
Ltr.: | 0,75 |