Dit koele maar zalvende karakter wordt perfect verder gezet in de mond. Mooi, evenwichtig geheel met een verfrissende aciditeit dat uitmondt in een lange, droge en zachte afdronk.
Chablis wordt, vooral door de Amerikanen, ook wel oesterwater genoemd wegens de gouden combinatie met deze schaaldieren en niet in het minst omdat de bodem hier vol zit van duizenden jaren oude soortgenoten die de Chardonnay hier zijn uniek karakter schenkt. Ook kreeft, kingkrab, coquilles en rauwe zalm zijn zalige combinaties met een heerlijk glaasje Chablis. Maar ook in combinatie met kalfsvlees is dit een voltreffer.
Contintaal klimaat dat zich laat karakteriseren door een droge en warme zomer en koude winters met regelmatige neerslag gedurende het grootste deel van het jaar.
Druiven van verschillende wijngaarden op hellingen met een klei-kalksteen ondergrond (Kimméridgien)
Na de manuele pluk en een strenge selectie volgt er een gecontroleerde fermentatie op een mix van inox vaten en grote houten cuves op lage temperatuur. Daarna blijft de wijn nog 15 tot 18 maanden op zijn droesem en wordt hij gefilterd alvorens op fles te gaan.
Jaartal: | 2022 |
Brand: | Chablis Thomas Labille |
Titel: | Chablis Classic |
Klass: | |
Streek: | Bourgogne |
Land: | Frankrijk |
Kleur: | Blanc |
Alcohol: | 12,50 % |
Ltr.: | 0,38 |