Cava Naveran werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Michel Gillieron. Hij startte dit familiebedrijf met respect voor traditie en ambacht. Naveran streeft naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit en wordt in veel top-restaurants in Barcelona en omgeving als de referentie beschouwd. Het domein beslaat ongeveer 100 ha wijngaarden, gelegen in het centrum van de regio l’alt Penedès, het ideale gebied voor de productie van Cava.
Naveran verbouwd zijn druivenstokken op strikt biologische wijze zonder gebruik van pesticiden, herbicides of kunstmatige meststoffen.
De cava's hebben verschillende prestigieuze prijzen gewonnen zoals bijvoorbeeld 'Beste rosé Cava van Spanje' voor de 'Perles Roses', uitgeroepen door Robert parker van Wine Advocate!
Qua witte druiven verbouwt Naveran naast de Viognier en Chardonnay de specifiek voor Cava gebruikte Xarel-Lo, Macabeo en Parellada.
Voor hun rode wijnen worden Pinot Noir, Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot verbouwd.
Ze produceren ongeveer 500.000 flessen per jaar waarvan de helft Cava.