Wijnhuis Musso is sinds 1929 een vaste waarde in het alomgekende wijndorp Barbaresco. Met als buurman het alomgekende wijndomein Gaia, staat Musso garant voor een topkwaliteit in de Barbaresco wijnen. Vader Valter Musso en zoon Emanuele stralen het familiale karakter uit van dit wijnhuis en hun bescheidenheid verschuilt het professionalisme waarmee de Musso wijnen worden gemaakt.
Met 80.000 flessen per jaar, waarvan 40% Barbaresco, kan de Barbaresco “Pora” bijna niet teleurstellen. Door Wine Spectator werd deze Barbaresco in 2014 verkozen boven de Barbaresco van Gaia. De 100% Nebbiolo druiven voor deze wijn komen uit de meest historische wijngaarden van Musso. Na de vinificatie rijpt deze wijn voor 12 maanden verder op grote eiken vaten om nadien zijn karakter te bekomen tijdens een rijping in “barriques” gedurende 10 tot 12 maanden. Na de botteling blijft de fles nog 7 tot 8 maanden rusten vooraleer ze verkocht wordt.
De smaak van de Barbaresco “Pora” is erg expressief en verraadt een grootse wijn: intens en elegant afgerond met rijpe tannines. De geur is etherisch en verrijkt met rode vruchten, kaneel en vanille.