Al gedurende 5 generaties staat de familie Gadais garant voor de productie van top Muscadet sur Lie in het Loire dorp Saint-Fiacre-Sur-maine. Reeds sinds begin 1700 is de “Melon de Bourgogne” (Muscadet) vermaard om zijn bijna niet te evenaren combinatie met visgerechten en meer specifiek schaaldieren en zeevruchten. De druif is oorspronkelijk inderdaad uit Bourgogne maar wordt tegenwoordig enkel en alleen nog in de streek rond Nantes geproduceerd. Eind vorige eeuw was Muscadet nochtans dezelfde weg aan het opgaan als Gamay in Beaujolais. De streek van de Muscadet werd van oudsher al gedomineerd door grote handelshuizen die kwantiteit boven kwaliteit zetten wat het voor de kleinere wijnboer moeilijk maakte om te concurreren en uitmondde in een prijzenslag die enkel verliezers kende. Maar sinds geruime tijd zijn onder impuls van enkele gedreven wijnbouwers de kwaliteiten weer enorm gestegen en kan je er zelfs voor bescheiden prijzen pareltjes van wijnen vinden. De familie Gadais is eigenaar van verschillende domeinen en is één van de pioniers op gebied van modernisering, ecologische en duurzame landbouw en kwaliteitsverbetering in het algemeen. De wijngaard waar historisch sprake is van de allereerste gekende vermelding van Muscadet is trouwens in hun bezit. Ze gaven de Melon de Bourgogne terug de plaats waar ze rechtmatig hoort te staan. Namelijk tussen de beste culinaire wijnen van Frankrijk.