Een Ciabot betekent in het Piëmontees een klein schuurtje of cabanne dat dikwijls midden in de wijngaarden staat om materiaal of andere dingen op te bergen. Cantine del Ciabot is gelegen in Farigliano en werd opgericht in 1895. Inmiddels is het reeds de 4e generatie van de familie Fia die al meer dan 100 jaar dezelfde passie deelt met als gezamenlijk doel: eettafels over de hele wereld van hun heerlijke druivennat te laten genieten. De wijngaarden strekken zich uit van de appellatie’s Dogliani tot Roero. De witte wijnen worden gemaakt van Favorita (Piëmontese Vermentino), Arneis en Chardonnay. De rode wijnen worden vertegenwoordigd door het vaste trio van de streek: Dolcetto, Barbera en Nebbiolo. Hun wijnen zijn stuk voor stuk typische en eerlijke vertegenwoordigers van één van de meest gerenomeerde wijnstreken uit Italië en in het verlengde van de ganse wijnwereld.
De wijnen van Ciabot scoorden ook onlangs weer geweldig bij James Suckling: