Het oudste wijnhuis in de Champagne
Het verhaal van de familie GOSSET begint meer dan vier eeuwen geleden, bij Jean GOSSET, in zijn voetsporen zouden zestien generaties volgen, allemaal geboren in Aÿ in Champagne.
In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, stille wijnen, meestal rood, met de druiven die hij oogstte van zijn eigen wijnstokken. In die tijd streden twee wijnen om de ereplaats aan tafel van de koning van Frankrijk: de wijn van Aÿ en een wijn uit Beaune. Beide werden gemaakt van de druiven Pinot Noir en Chardonnay.
Aan het einde van de 20e eeuw, met de overname door de familie Cointreau werden de CELEBRIS Vintage Cuvées “geboren”. Hiermee betrad GOSSET Champagne de hoogste regionen binnen de prestigieuze Franse champagnemakers.
De passie die GOSSET Champagne ademt vormt de basis van het imago en de reputatie van het oudste wijnhuis in de regio. Een naam die vandaag de dag synoniem staat voor uitmuntendheid bij alle kenners van grote champagnes.
De kwaliteit en stijl van de Gosset Champagne, verdienden in 2013 de overheidsprijs "Living Heritage Company" (EPV). Er zijn slechts drie Champagnehuizen die deze status tot nu toe hebben mogen ontvangen.
Vandaag de dag staat Odilon de Varine aan het hoofd van de wijnbereiding bij Gosset Champagne, hij is oenoloog en adjunct-directeur.
Odilon kent de essentie van Gosset Champagne als geen ander. Hij heeft het werk van zijn voorganger, Jean-Pierre Mareigner, meer dan 30 jaar keldermeester, nagestreefd.
Gosset Champagne vermijdt zorgvuldig de malolactische omzetting, zodat de wijnen al hun natuurlijke fruitigheid behouden. De wijn blijft gemiddeld 4 jaar “sur-lie” liggen. Dit geeft de champagnes van Gosset rondeur, complexiteit en een ongelofelijk fijne bubbel.