Familiebedrijf Celler Piñol is gevestigd in de gemeente Batea in de Terra Alto regio in Catalonië. Dit gebied kent uitstekende klimaatcondities voor verschillende druivenrassen zoals Garnacha, Merlot, Tempranillo en Cabernet Sauvignon. Hun 32 hectare wijngaarden liggen op 500 tot 800 meter hoogte waardoor de nachten fris zijn hetgeen ten goede komt aan de goede balans en frisheid van de wijnen. Ze maken fantastische biologische wijnen en zijn het meest prestigieuze wijnhuis uit dit gebied. Ze worden jaarlijks eervol vermeld in talloze gerenommeerde wijntijdschriften. Al hun wijnen ontvangen tussen de 90 en 95 Parkerpunten! (The Wine Advocate).
Celler Piñol werkt met de modernste technologie en excelleert in de productie van volle wijnen, rijk in aroma, smaak en elegantie. Stuk voor stuk bio wijnen met een waanzinnige prijs-kwaliteitsverhouding.
Juanjo Garcela Piñol, afgestudeerd als chemisch analist, werd in 1998 door zijn op leeftijd zijnde ouders gevraagd hen te komen ondersteunen bij het wijnbedrijf. Hoewel hij geen vinologische training gehad had kwam zijn 'chemische' achtergrond goed van pas. In de loop der jaren heeft hij de nodige oenologische cursussen gevolgd en veel ervaring opgedaan. Vandaag de dag runt hij het bedrijf en is hij samen met Toni Coca en Maria Mendoza verantwoordleijk voor de productie van hun wijnen.