Wijnmakerij in De Langhe van Barolo, tussen traditie en innovatie.
In 1871, het jaar waarin Rome de hoofdstad van Italië werd, begon de familie Sartirano haar geschiedenis in de wijnproductie. Trouw aan de Piemontese principes en waarden, waar werk en eerlijkheid de basis zijn van een goed leven, produceren zij lokale wijnen, zoals Dolcetto, Barbera, Nebbiolo en Barolo.
Vandaag de dag zet de vierde generatie Sartirano de activiteit van de familiekelder voort, met steeds nieuwe en ambitieuze projecten, maar met behoud van de focus op traditie en kwaliteit.
De kelder en de wijngaarden bevinden zich in Novello, in het hart van het productiegebied van Barolo. Voor de productie van de wijnen wordt, naast eigen wijngaarden, gebruik gemaakt van gehuurde wijngaarden in de Langa, van een druivenleveranciers met wie al tientallen jaren wordt samengewerkt.
Cascina Ghercina is een merk dat door de familie Sartirano wordt gebruikt ter ere van het meer dat in het centrum van het landgoed Novello ligt en dat bijdraagt aan een uitzonderlijk microklimaat voor de wijnbouw.
De familie Sartirano steunt op een geschiedenis van passie, toewijding en de voortdurende zoektocht naar kwaliteit, elementen die zeer herkenbaar zijn in de eindproducten: Cascina Ghercina wijnen.