Slent Farms Ayama
Michela & Attilio Dalpiaz kochten het 'Slent Farms' wijndomein in 2005: "De eerste dag van de oogst was onvergetelijk en het zal een deel van het Slent verhaal tot in eeuwigheid meedragen". De wijn kreeg de naam “Ayama”, een Xhosa woord dat “iemand om op te leunen” betekent. Het avontuur van Ayama steunt op vriendschap en liefde.
De Kaapse Wijnlanden zijn enkele van de mooiste wijngebieden ter wereld. Ongeveer 50 km van Kaapstad ligt Paarl. De zomers zijn er lang en warm, en regen is zeldzaam. Er wordt een grote verscheidenheid aan druiven geteeld in Paarl, waarvan Cabernet Sauvignon, Pinotage, Shiraz, Chardonnay en Chenin Blanc het beste gedijen.
De regio Voor Paardeberg, genoemd naar de berg waar veel zebra's rondlopen, is een uniek wijn producerende gebied met een eigen karakter en het werd onlangs toegevoegd aan de lijst van meest exclusieve wijngebieden van de West-Kaap. 'Voor Paardeberg' geldt inmiddels als een van de nieuwste wijnbenamingen die garant staan voor het produceren van onderscheidende wijnen van een zeer hoge kwaliteit. En daar heeft Ayama zeker aan bijgedragen.
Het uitzonderlijke terroir van het 'Voor Paardeberg' wijngebied en de hier geteelde druiven zijn de bron van verschillende internationale wijnawards. Het is de locatie van deze regio die het zo uniek maakt. De berghellingen van de Paardeberg, samen met de samenstelling van de bodem en de heersende winden creëren een specifieke kwaliteit van druiven. De hier geproduceerde wijnen hebben het potentieel om tot de elite wijnen van het land te behoren.
In 'Voor Paardeberg' heerst het hele jaar door een zuidelijke wind waardoor de wijngaarden op natuurlijke wijze gekoeld worden. Hierdoor is in de zomer de temperatuur ongeveer vijf graden koeler dan in de gemiddelde Paarl regio. De bodem bestaat uit rots, veelal van puur graniet en rijk aan kalium. Op de lager gelegen hellingen wordt dit afgewisseld met lagen met meer klei en leisteen.
Door het hete en droge klimaat gedijen vooral de rode druifvariëteiten maar Ayama produceert ook enkele interessante witte wijnen. Van de rode druiventeelt is de Shiraz de meest prominente variant gevolgd door de Pinotage, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Malbec en Mouvedre. Voor de witte wijn worden de Chardonnay, Chenin Blanc en de Viognier geteeld.
De stijl van de rode wijnen van Ayama hebben meer weg van de Rhône stijl dan de stijl van Bordeaux wijnen.
Met geloof in en passie voor het land, het klimaat, de bodem, de druiven en de mensen slagen Michela en Attilio erin om waanzinnig mooie wijnen te produceren.
Ga hier naar de Ayama wijnen