Menu
EUR
Welkom op onze vernieuwde website ! Elke nieuwe klant krijgt 5 euro KORTING met kortingscode New5 (vanaf een bestelling van 50euro)
Matsu. Hoe iconisch kan een wijnlabel zijn.

Matsu. Hoe iconisch kan een wijnlabel zijn.

Door: Maurice Reacties: 0

Matsu: De Wijn met Karakter en onmiskenbare herkenbaarheid.

Vandaag duiken we diep in de wereld van Matsu, het iconische wijnlabel van het Spaanse wijnhuis Vintae. Zet je schrap voor een reis door de Spaanse wijngaarden, langs stoere mannen met verweerde gezichten en een verhaal dat net zo rijk en vol is als de wijnen zelf.

Wat is Matsu?

Laten we beginnen bij het begin: de naam 'Matsu'. Nee, het is geen exotisch gerecht of een nieuwe yogapositie. Matsu is een Japans woord dat 'wachten', of 'geduld' betekent. En waarom wachten, vraag je je af? Nou, omdat goede wijn tijd nodig heeft. Tijd om te rijpen, om te groeien en om tot volle bloei te komen. Matsu vertegenwoordigt deze geduldige kunst van het wijnmaken perfect. Het is een eerbetoon aan de eeuwenoude tradities en de generaties wijnmakers die geduldig hun vak hebben vervolmaakt.

De Iconische Etiketten

Nu we de naam hebben uitgelegd, laten we het eens hebben over de etiketten. Als je ooit een fles Matsu hebt gezien, blijf je 'm herkennen, ook tussen duizenden andere flessen wijn. Elk etiket toont een portret van een man, en niet zomaar mannen. Het zijn mannen die eruitzien alsof ze de hele dag in de wijngaard hebben gewerkt – en dat hebben ze dus ook.

Er zijn drie hoofdkarakters op de etiketten: El Picaro, El Recio en El Viejo. Alle drie mannen met pet. De wijn is overigens totaal niet pet. Hun portretten zijn niet zomaar gekozen; ze vertegenwoordigen de drie stadia van het leven en het wijnmaken, en laten zien hoe wijn met de tijd transformeert, net als mensen.

De Ongekende Populariteit van Matsu Wijnen

Waarom zijn Matsu-wijnen zo populair? Eigenlijk heel simpel. Matsu combineert uitstekende kwaliteit met een sterke, visuele merkidentiteit. Mensen houden van een goed verhaal en Matsu levert dat in overvloed. Bovendien zijn de wijnen zelf niet te versmaden. Maar daarover later meer.

Matsu heeft een ongekende populariteit bereikt in een relatief korte tijd. Dit is te danken aan de unieke aanpak van Vintae, die traditie en moderniteit perfect weet te combineren. Ze gebruiken biologische methoden en respecteren de natuur, terwijl ze toch innovatieve technieken toepassen om het beste uit hun druiven te halen. Een beetje zoals een hipster met een baard die ambachtelijk bier brouwt, maar dan met wijn.

De Wijnen van Matsu: El Picaro, El Recio en El Viejo

 

Matsu El Picaro

Laten we beginnen met de jongste telg: El Picaro. De naam betekent letterlijk 'de schurk' of 'de boef', en dat is precies wat deze wijn is – een jonge rebel met een speelse kant. Gemaakt van de Tempranillo druif,lokaal Tinta de Toro genoemd, is deze wijn fris, fruitig en vol energie. Denk aan rijpe bramen, een vleugje zoethout en een hint van specerijen. Een perfecte wijn voor die zwoele zomeravonden op het terras.

[products=blog_matsu_elpicaro]

[products=blog_matsu_elpicaro_magnum]

El Recio

Vervolgens hebben we El Recio, de robuuste man. Deze wijn is wat ouder en rijper dan El Picaro, en dat proef je dus ook. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd van oudere wijnstokken, wat zorgt voor een diepere, meer geconcentreerde smaak. El Recio is krachtig, met tonen van zwarte kersen, chocolade en een subtiele aardse ondertoon. Een ideale wijn om te combineren met een stevige maaltijd, zoals een gegrilde steak of een rijke stoofpot.

[products=blog_matsu_elrecio]

[products=blog_matsu_elrecio_magnum]

El Viejo

En dan is er El Viejo, de wijze oude man. Deze wijn is de oudste van het trio en belichaamt jaren van geduld en vakmanschap. Gemaakt van druiven afkomstig van wijnstokken die meer dan 100 jaar oud zijn, is El Viejo een complexe en verfijnde wijn. Rijk aan smaken zoals donkere bessen, leer, tabak en een hint van vanille, is dit een wijn om rustig van te genieten. Het is als een goed gesprek met een oude vriend – elke slok onthult nieuwe diepten en nuances.

[products=blog_matsu_elviejo]

La Jefa

Net toen je dacht dat het niet beter kon, introduceert Matsu een nieuwe ster in hun firmament: La Jefa, wat 'de baas' betekent. De Matsu La Jefa is een krachtige witte wijn, gemaakt van een blend van Malvasía, Chardonnay en Viognier met een aromatische complexiteit en rijke smaakprofiel. Deze wijn is fris en elegant, met aroma's van citrus, witte bloemen en een vleugje tropisch fruit. Perfect om te drinken op een warme zomerdag, of om te combineren met lichte gerechten zoals vis en salades. La Jefa brengt een nieuwe dimensie aan het Matsu-assortiment, en we kunnen niet wachten om te zien hoe ze haar plaats in deze illustere familie zal veroveren.

[products=blog_matsu_lajefa]

Leuke Weetjes en Interessante Feiten over Matsu Wijnen

  1. Biologisch en Duurzaam: Alle Matsu-wijnen worden geproduceerd met respect voor de natuur en het milieu. Geen pesticiden of kunstmest, alleen pure natuur.
  2. Handmatige Oogst: De druiven worden met de hand geplukt, wat zorgt voor de hoogste kwaliteit en het behoud van de beste druiven.
  3. Eeuwenoude Wijnstokken: De druiven voor El Viejo komen van wijnstokken die meer dan 100 jaar oud zijn. Stel je voor wat die wijnstokken allemaal hebben meegemaakt!
  4. Groot en Populair: Matsu-wijnen zijn wijdverspreid en worden op veel plaatsen verkocht, van de lokale wijnwinkel tot aan je favoriete vakantieplek in Spanje.

Tot Slot

Matsu is meer dan alleen een wijnlabel; het is een verhaal van traditie, geduld en vakmanschap. Of je nu kiest voor de jonge en speelse El Picaro, de robuuste en krachtige El Recio, de complexe en verfijnde El Viejo, of de elegante en frisse La Jefa, je weet zeker dat je een wijn in handen hebt die met liefde en zorg is gemaakt.

Dus, waar wacht je nog op? Open een fles Matsu, neem een slok en laat je meevoeren naar de zonovergoten wijngaarden van Spanje. Proost op het leven, op goede wijn en op geduld – want zoals ze bij Matsu zeggen: goede dingen komen aan degenen die wachten.

Cheers!

[products=blog_matsu_2giftbox]

[products=blog_matsu_3giftbox]

matsu familie


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!