Heerlijk bij gegrilde ribbetjes, stoofpotjes en zachte kazen.
klimaat:
Warm klimaat met een mediterraan regenregime met een groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen. Dit komt doordat de Stille Oceaan en het Andes gebergte vlakbij gelegen zijn.
Ondergrond:
Diepe en erg rotsachtige bodem met zanderige leem textuur.
Vinifiatie:
Jaar van de plantage: 2003. Trellising systeem: Vertical Shoot gepositioneerd latwerk Dichtheid: 3330 planten/ha. Opbrengst: 14 ton/hectare. Oogst methode: Hand plukken, met dubbele selectie in de wijngaard, in de eerste week van mei. Maceratie: 12-16 dagen met koude pre-fermentatie maceratie gedurende vier dagen minder dan 10°C. Extraction: Traditionele pompen-over. Gisting: Begint met actieve droge gist (bayanus) Temperatuur: 25°C-28°C . Aging: Wijn bleef op de moer in contact met Frans eiken voor zes maanden.
Jaartal: | 2019 |
Brand: | Vina Requingua |
Titel: | Arte Noble |
Druivensoort: | Carmenère |
Klass: | |
Streek: | Curicó Valley |
Land: | Chili |
Kleur: | Tinto |
Alcohol: | 13.00 |
Ltr.: | 0.75 |