Zijn minerale en levendige karakter komt na walsen mooi naar voren en mondt uit in een vleugje witte peper. Opmerkelijk zacht en evenwichtig karakter met alle eigenschappen die typisch zijn voor een grote Pouilly Fumé. Klasse!
Uitstekend bij zeevruchten, verse vis als tartaar of ceviche, thaise keuken op basis van groene curry en Koriander. Maar ook bij gebakken of gegrilde vis en verschillende kazen zoals Crottin de Chavignol.
In Sancerre/Pouilly Fumé/Menetou-Salon/Quincy Is het klimaat warm maar gematigd. Sancerre heeft geen droge periode in het jaar. Dit geld zelfs voor de droogste maand. De gemiddelde temperatuur is 10.4 °C. Er valt gemiddeld 753 mm regen per jaar.
Geografie: Villages des Loges et de Saint Andelain. 65% silex (Saint Andelain) en 35% Caillottes (Zandsteen/Les Loges)
Met de hand geplukte druiven die voorzichtig geperst worden en daarna door de zwaartekracht overgeheveld in inox tanks waar ze een fermentatie ondergaan onder gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 3 maanden op zijn droesem met regelmatige batonage. Bottelen gebeurt in de lente volgend op de oogst.
Jaartal: | 2023 |
Brand: | Antoine de la Farge |
Titel: | Grand Vin - Artisan des Terroirs |
Druivensoort: |
Sauvignon Blanc
|
Klass: | |
Streek: | Loire |
Land: | Frankrijk |
Kleur: | Blanc |
Alcohol: | 13 |
Ltr.: | 0.75 |