Volle smaak met veel impressies. Gedroogde abrikozen, kruiden, honing en rozenblaadjes komen ook in de smaak direct naar voren. Fijne tannines begeleiden de lange en complexe afdronk.
De combinatie van deze oude techniek en het originele karakter van de Gewürztraminer druif garanderen een wijn die de perfecte gezel is bij Aziatische gerechten, Marokkaanse keuken en sterk smakende kazen.
De wijngaarden, gelegen aan de rivier de Vardar, het wijngebied Skopje, strekken zich uit over de heuvels van minimum 300 m boven zeeniveau, met een zuidelijke helling. De omliggende bergen zorgen voor een uitstekend microklimaat. De bergluchtstromen die in dit gebied circuleren, verminderen daadwerkelijk de zomerse avondtemperaturen en houden de grond warm in de winter. De wijnstokken worden geplant met een dichtheid van 5.500 planten per hectare en gesnoeid met de Guyot snoeimethode.
Arme bodems met een goede samenstelling en een hoog mineraal gehalte.
Een oude techniek om witte wijnen te fermenteren die de laatste jaren weer terug in populariteit is gestegen, waarbij de pelletjes in tegenstelling tot de gewone gang van zaken wel mee macereren met de most (6 maanden) waarna de wijn nog 7 maand op eiken vaten rust om zo de complexiteit en het smaakgehalte te verhogen. Dit gaat wel een beetje ten koste van vers, fris fruit en elegantie. De wijn verkrijgt hierdoor ook een oranje kleur.
Jaartal: | 2021 |
Brand: | Chateau Kamnik |
Titel: | The Orange |
Druivensoort: | Gewürztraminer |
Klass: | |
Streek: | Skopje |
Land: | Macedonië |
Kleur: | White |
Alcohol: | 14 |
Ltr.: | 0.75 |