De afgemeten houtrijping verzacht het scherpe karakter van de sauvignon en voegt kruiden en complexiteit toe. Heerlijk lange afdronk die de speekselklieren uitdaagt en aanzet tot een nieuwe slok.
Laat zich meer dan smaken bij zuivere visgerechten of rauwe vis, bereidingen met zalm, Avocado salade of andere groene salades en kipgerechten.
De wijngaarden, gelegen aan de rivier de Vardar, het wijngebied Skopje, strekken zich uit over de heuvels van minimum 300 m boven zeeniveau, met een zuidelijke helling. De omliggende bergen zorgen voor een uitstekend microklimaat. De bergluchtstromen die in dit gebied circuleren, verminderen daadwerkelijk de zomerse avondtemperaturen en houden de grond warm in de winter. De wijnstokken worden geplant met een dichtheid van 5.500 planten per hectare en gesnoeid met de Guyot snoeimethode.
De ondergrond (matig vruchtbaar) kent een goede compositie en een rijke minerale samenstelling.
Strenge selectie en voorzichtige persing. Klassieke fermentatie onder koele temperatuur. Daarna blijft de wijn enkele maanden op zijn droesem om de complexiteit te verhogen en rijpt hij verder op Franse eiken vaten. Daarna volgt botteling en commercialisering.
Jaartal: | 2020 |
Brand: | Chateau Kamnik |
Titel: | Chateau Kamnik |
Druivensoort: | Fume Blanc |
Klass: | |
Streek: | Skopje |
Land: | Macedonië |
Kleur: | White |
Alcohol: | 13,00 |
Ltr.: | 0.75 |